exclusieve Rienk Blom ensemble

Tony Overwater Ensemble

Kindervoorstelling voor jong en oud met prachtige, ontroerende verhalen over Kikker, het beroemde figuurtje van Max Velthuijs, op jazzmuziek van Tony Overwater en band.

Kikker swingt! is een kindervoorstelling voor jong en oud. De prachtige, vaak ontroerende, verhalen van Kikker en zijn vriendjes en de jazzmuziek van het Tony Overwater Kwintet vloeien samen in een sprankelende vertelvoorstelling. Bekende verhalen als Kikker is Kikker, Kikker en een heel bijzondere dag, Kikker is bang en Kikker is verliefd zijn voorzien van originele composities die de liefde voor de jazz van schrijver Max Velthuijs verbindt met het melancholische karakter van Kikker.

De verhalen van Max Velthuijs zijn wereldberoemd; generaties zijn opgegroeid met de dappere Kikker en zijn vrienden. Samen met Tony Overwater maakte Max Velthuijs een voorstelling waarvan de opnamen bekroond werden met een Gouden CD. Sinds het overlijden van Max Velthuijs vertelt acteur Nico de Vries (bekend van de speelfilm Otje) de verhalen en werd een nieuw album opgenomen, Kikker heeft de Blues, eveneens een groot succes.