Over ons

Wij zijn Rienk Blom en Agnes van Haaften. We zijn al lang actief in de muziekwereld.

rienk-blomMijn achtergrond

Na mijn studie ben ik gaan werken bij de EO en de IKON. 7 jaar lang heb ik honderden programma’s gemaakt voor radio 4 en radio 5. Daar heb ik een grote repertoirekennis opgedaan. EO Klassiek en later Musica Religiosa zouden behoren tot de best beluisterde programma’s van radio 4. In 2015 besloot ik ontslag te nemen bij de EO. Na meer dan 200 uitzendingen te hebben voorbereid, 2000 stukken te hebben uitgekozen en ongeveer 1600 presentatieteksten te hebben geschreven kon ik mezelf binnen de kaders van de zender niet meer vernieuwen. Het was tijd geworden voor iets nieuws. De IKON is eind 2015 opgehouden te bestaan als zelfstandige omroep.

Muziek

Mijn liefde voor klassieke muziek is al van heel lang geleden. Toen ik vier was leende ik de lp van Peter en de Wolf zo vaak ik dat ik de plaat niet meer mocht verlengen. Gelukkig streek de mevrouw van de bibliotheek met de hand over haar hart en gunde mij de plaat een tiende week. Sindsdien is mijn liefde voor de muziek niet meer gedoofd. Op mijn 19e ben ik aan het conservatorium in Utrecht gaan studeren. Daar heb ik hoofdvak orgel gestudeerd. Naast het orgelspelen heb ik altijd veel gezongen. Twee keer heb ik de opera Bastien & Bastienne van Mozart gezongen, als Bastien. Als semiprofessioneel zanger heb ik veel gezongen bij koren als Padam. Sinds 1 november 2017 is Ensemblemanagement als label ondergebracht bij Het Nieuwe Impresariaat. Ik ben erg geïnteresseerd in de vraag hoe we het leven makkelijker kunnen maken met behulp van moderne (internetbased) technieken.

Mijn achtergrond

De liefde voor muziek is er met de paplepel ingegoten. Thuis zat iedereen op muziekles en zongen we veel. Toch ben ik eerst als A-verpleegkundige aan de slag gehad. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan wil en een aantal jaren later ben ik daarom begonnen aan de Schumann Akademie. In 2007 heb ik de Algemene Theoretische Vakken en Muziekgeschiedenis op de Schumann Akademie afgesloten. In deze periode ontmoette ik veel musici en ensembles die vast liepen in hun carrière of graag niet-muzikale zaken uit handen wilden geven. Na de Schumann Akademie heb ik mij daarom toegelegd op muziek en management en Agnes Music Management opgericht.

Producties

Vanuit Agnes Music Management ontwikkel ik producties zoals ‘Van Limburg Requiem’. Daarnaast ben ik vanuit Agnes Music Management projectleider bij VluchtelingenWerk Nederland voor het project EigenWijs, een project dat kinderen in centrale opvanglocaties wil empoweren door middel van muziek, voorlichting en kinderspreekuren. De bemiddeling en het coachen van musici van Agnes Music Management heb ik in 2017 ondergebracht bij Het Nieuwe Impresariaat dat ik samen met Rienk heb opgericht. Sinds 1 november 2017 is daar ook Ensemblemanagement bij gekomen als label van Het Nieuwe Impresariaat. Ik ben altijd op zoek naar inspirerende mensen en organisaties, interessante verhalen en bijzondere locaties om mooie producties en projecten te ontwikkelen en uit te voeren en/of nieuwe vormen van samenwerking aan te gaan.